Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Конкурс: Барање траги. Разработка на тоталитарното наследство во Хрватска

300a ausschreibung© Edi MaticФондацијата Роберт Бош во соработка со Куќата на книжевноста Берлин и Херта Милер доделуваат две до четири работни стипендии во висина од 6.000 или 12.000 ЕУР за проекти во Хрватска, кои го разработуваат тоталитарното наследство во Хрватска.

Ќе бидат поддржани книги, филмски документации и радио прилози (од најмалку 60 минути или во соодветни долги продолженија од 60 минути). За доделувањето на стипендиите ќе одлучи жири-комисија со помош на компетентни личности од Хрватска. Рокот за пријавување е 30. ноември 2014 година.

Понатамошни информации ќе најдете во текстовите од конкурсот на  хрватски и германски јазик.