Печати

Резиденцијална програма "Maрко Марулиќ" во Сплит - конкурс за 2015 година

171 splitСо поддршка на ТРАДУКИ, Министерството за култура на Хрватска, жупанијата Сплит-Далмација и градот Сплит, здружението KУРС и во 2015 година ја продолжува својата резиденцијална програма "Maрко Марулиќ". Заинтересираните автори и преведувачи можат до 15. ноември да се пријавуваат за едномесечен стипендиски престој во Сплит.

Текст на конкурсот (хрватски/англиски јазик)