Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Капус, Алекс

.

capus alexАлекс Капус, роден 1961 година во Нормандија, денес живее во Олтен, во швајцарскиот кантон Солотурн. Во 1994 година ја објави својата прва збирка раскази Diese verfluchte Schwerkraft, по која следуваа бројни други книги со куси раскази, романи и репортажи. Алекс Капус поврзува внимателно истражени факти со фиктивни наративни нивоа, во кои со многу чувства ги опишува личните судбини на своите протагонисти. Алекс Капус е повеќекратно награден за својата писателска дејност.  

Вебстраница