Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Der Mann schläft

Берг, Зибиле.

348 berg der mann schlaeftЕдна жена љуби еден маж, затоа што тој ја љуби жената. Што подобро може да си посака човек во еден свет, во кој љубовта претставува уште само маркетиншки инструмент? Токму овој свет не знае за пардон: На едно патување во Кина се губи мажот и човек се прашува дали сè е во ред. Зошто ни се потребни промени, кога веќе сме ја нашле среќата? Зошто не останеме онаму, каде што сме среќни? Зибиле Берг раскажува една модерна љубовна приказна и со меланхолични, но и мрачни слики го покажува светот, во кој може да се преживее најмногу во двојка.   

Der Mann schläft од Зибиле Берг излезе на македонски јазик (извадок) во превод на Ива Фиданчева во издание на Готен, Скопје под наслов Мажот спие.