Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Вебер, Андреас

.

weber andreasАндреас Вебер, роден 1967 година, студирал биологија и филозофија во Берлин, Фрајбург, Хамбург и Париз. Како слободен автор, новинар и уредник од 1994 година редовно пишува прилози за големи списанија и весници, меѓу кои  ГЕО, Меријан, Ди Цајт, маре и Дас Гринпис Магацин. Во неговите книжевни стручни дела Вебер се залага за надминување на механичката интерпретација на биолошките феномени. Тој развива еден нов поглед врз животот како феномен на самоизразување што чувствува и на една екологија што создава. Андреас Вебер живее со семејството во Берлин.

Вебстраница