Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Милев, Милен

Super User .

milev milenМилен Милев е роден 1983 година во Софија. Во 2002 матурира на германско-јазичната гимназија „Проф. Константин Галабов“ во Софија во „вишиот клас“ во рамките на амбсадата на БРД. Потоа почнува студии по библиологија, политички науки и германистика во Мајнц. Од 2006 година е соработник за надворешни работи во издавачката куќа Парадокс во Софија. Во издавачката куќа учествува во развојот, подготовката и спроведување на европски проекти, ама се реализира и како преведувач и уредник на голем број дела на германско-јазични автори и авторки, меѓу кои: Олаф Илау, Валтер Маир, Марион Пошман, Катарина Хакер и Курт Палм. Тој живее и работи во Германија.