Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Joyceov učenec

Јанчар, Драго.

341 jancar joyceov ucenecВо приказните на ова многу познато дело на Драго Јанчар свое место наоѓа целиот ХХ век. Силно и сугестивно авторот во него раскажува за животот во различни историски и политички околности, за таинствените агитации, и за тоа колку тенка може да биде понекогаш линијата меѓу убавината и љубовта и ужасот и злосторството.

Joyceov učenec [Ученикот на Џојс] од Драго Jачар излезе на српски јазик (извадок) во превод на Aна Ристовиќ под наслов Džojsov učenik во издание на Архипелаг, Белград.