Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Ања Тукерман

.

tuckermann anjaАња Тукерман е родена 1961 година во Берлин, каде што живее до ден денес и работи како слободна авторка. Пишува книги и театарски пиеси, како и текстови за филм и музика. Освен тоа води работилници за креативно пишување и семинари за прозни и театарски дела. Нејзиниот ангажман во феминистичката работа со девојки и во работата во радио за деца ја наведе да почне да пишува и за млади читатели. Нејзините дела се преведени на бројни јазици и се закитени со низа признанија и стипендии.