Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Крахт, Кристијан

.

kracht christianКристијан Крахт, роден 1966 година во Гштаад/Швајцарија, пораснал во САД, Канада и Јужна Франција. Татко му бил генерален ополномоштеник на Аксел Шпрингер. Крахт работел како новинар, меѓу другото за Темпо и Шпигел. Неговиот прв роман Faserland, се појави 1995 година, се смета за предвесник на германската поп-литература.

Вебстраница