Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Мапес-Ниедиек, Норберт

.

mappes-niediek norbertНорберт Мапес-Ниедиек, роден 1953 година, од 1992 година работи како слободен коресподент за Југоисточна Европа. Во 1994 и 1995 година е советник на Специјалниот пратеник на ООН за поранешна Југославија Јасуши Акаши. Норберт Мапес-Ниедиек има објавено низа книги и пишува за бројни германско-јазични и еден холандски весник: Франкфуртер Рундшау, Берлинер Цајтунг, Бадише Цајтунг, Аргауер Цајтунг, Дер Штандард, НРЦ Ханделсблад. Претходно беше долгогодишен соработник на Ди Цајт и Дојчландфунк.

Вебстраница