Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Беќири, Шаип

.

beqiri shaipШаип Беќири е роден 1954 година во косовскиот Гламник. На универзитетот во Приштина студира албански јазик и книжевност, а по завршувањето на студиите работи како учител и културен уредник. Од 1995 година живее како поет и културен новинар во Швајцарија, а од 2003 година е член на Здружението „Авторки и автори на Швајцарија“ (AdS).