Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Живановиќ, Милош

zivanovic milosМилош Живановиќ, роден 1976 год. во Белград, член на редакција на српското критичко списание БЕТОН. По двете збирки поезија (Ignore The Nightmare In The Bathroom, Lirika pasa) и збирката раскази (Kubernetes – priče o pilotu) во 2011 год. го објавува својот прв роман под наслов Razbijanje. Заедно со другите членови на редакција на БЕТОН во 2007 год. беше добитник на наградата „Душан Боговац“ за професионална храброст и новинарска етика, која се доделува секоја година од Здружениети на независните новинари на Србија.