Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Зец, Клеменс Ј.

setz clemens by manfred sause© manfred sauseКлеменс Ј. Зец е роден 1982 год. во Грац. По студиите по математика и германистика во Грац работи како тутор по математика, меѓу другото и во  Proximity Awareness & Learning Center Хелианау и како новинар. Од 2008 год. кај него се јавуваат задоцнетите последици поради хендикепот од синдромот на индиго. Денес живее како слободен писател повлечено со својата сопруга во Грац.