Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Дикер, Јоел

dicker joel© PalroggЈоел Дикер е роден 1985 год. во Женева. Завршениот правник досега има напишано два романи,  Les Derniers Jours de nos Pères и La Vérité sur l'Affaire Harry Québert. За последниот го доби гран при-то за роман на Француската академија, како и наградата „Конкорт на лицејот“ и наградата „Литерар де вокасион“. Книгата во Франција стана книжевна сензација за 2012 година, а авторските права за превод во меѓувреме се продадени на повеќе од 30 јазици.

Вебстраница