Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Тарар-Тутуш, Мерал

taral tutus meralМерал Тарар-Тутуш е роден 1966 год. во Лудвигсбург. Училиште завршува во Германија, потоа се враќа во Србија и во Белград студира германски јазик и книжевност. Од средината на 90-тите години работи како слободна преведувачка, а како и консекутивна и симултана толкувачка. На српски јазик, меѓу другото, ги има преведено Ернст Бенц (Beschreibung des Christentums, Neue Religionen, Die Vision u.a.), Валентин Гребнер (Der Schein der Person), Гај Хелмингер и Жан Бек.