Печати

Ван Дијк, Лутц

van dijk lutz by gesche jaegerЛутц ван Дијк, роден 1955 год. во Берлин, бил професор во Хамбург, а подоцна соработник во Куќата на Ана Франк во Амстердам, а од 2001 год. живее како писател и коосновач на јужноафриканската фондација ХОКИСА за деца и младинци болни од HIV/СИДА во Капштат. Неговите книги се преведени на многу јазици и овенчани со бројни меѓународни признанија. Во Германија и во другите земји се познати неговите популистички историски книги, меѓу кои Geschichte der Juden и неговата Geschichte Afrikas.

Вебстраница