Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Решички Делимир

resicki delimirДелимир Решички е роден 1960 год. во Осијек, каде што и денес живее и работи како уредник за култура во дневниот весник „Глас Славоније“. Пишува пред сѐ лирика, но и проза, есеи и критики. Неговите песни се објавени во бројни антологии и преведени на повеќе јазици.