Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Зунхаусен, Холм

sundhaussen_holm
© privat
Роден 1942 год., по студиите во Минхен и хабилитацијата во Гетинген од 1988 год. е професор по историја на Југоисточна Европа на Институтот за Источна Европа на Слободниот Универзитет Берлин, а од 1998 год. ко-директор на колегот за компаративна историја на Европа. Тој е (ко)издавач и уредник на различни едиции книги и списанија, како и автор на бројни трудови за историјата на Југоисточна Европа, особено за просторот на некогашна Југославија, во ХIХ и ХХ век.