Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Илау, Олаф

ihlau olafОлаф Илау е роден 1942 год. во Кенигсберг. Од пред повеќе од триесет години новинарот и докториран специјалист по хуманистички науки известува за политичките поврзаности во Индија и Авганистан и со тоа е еден од најдобрите германски познавачи на овие геополитички клучни региони.  Олаф Илау шеснает години беше директор на еден оддел во неделникот Шпигел, најпосле и директор за странство.