Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Мајер, Андреас

maier schmitt by dontworry© dontworryАндреас Мајер е роден 1967 год. во хесискиот Бад Нојхајм. Студирал класични студии, германистика и филозофија во Франкфурт на Мајна и е доктор во областа на филозофија и германистика. Живеел наизменично во Ветерау и Јужен Тирол. Андреас Мајер живее во Франкфурт на Мајна.