Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Велш, Ренате

welsh renateРенате Велш е родена 1937 год. во Виена. Студирала англиски, шпански јазик и политички науки и од 1970 год. пишува како книги за деца и младинци, така и за возрасни. Нејзиното дело е повеќекратно наградувано. Живее во Виена.