Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Б. Исаковска, Калина

bisakovska kalinaКалина Буневска Исаковска е родена 1970 год. во Скопје, Македонија. По студиите по историја на уметност и археологија во родниот град работи како програмски координатор за визуелни уметности и директорката на Центарот за современа уметност во Скопје. Од 2009 год. работи како уредник во списанието „Блесок“. Таа преведува од англиски, српски и хрватски јазик и ја издава едицијата за деца и млади „Бушавко“.