Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Јорданов, Никола

jordanov nikolajНикола Јорданов е роден 1944 год. Има завршено филозофија и со години работи како преведувач од англиски, германски и француски јазик за бројни списанија и дневни весници. Освен тоа преведува и литераура, меѓу другото од Мајкл Конели, Џејмс Петерсон, Астрид Розенфел и Ханс Фалада.