Печати

Мозер, Ервин

moser erwinЕрвин Мозер, роден 1954 год. во Виена, има објавено бројни сликовници и книги за деца. „Großvaters Geschichten oder Das Bett mit den fliegenden Bäumen“ се најде на листата за германската награда за литература за млади. „Der Rabe im Schnee“ беше одликувана со посакуваната награда „Овл“, а за „Der Rabe Alfons“ Ервин Мозер ја доби наградата за книжевност „Ратенфенгер“ на градот Хамелн.