Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Мекел, Кристоф

mecker christophКристоф Мекел е роден 1935 год. во Берлин, каде што и живее. Студирал графика во Фрајбург, Минхен и Париз. Во 1956 год. ја објавува својата прва книга со песни и графики под наслов „Tarnkappe“. По неа следуваат бројни публкации како писател и графичар. За своето дело, меѓу другото, е добитник на наградата „Рајнер Марија Рилке“ и на наградата „Георг Тракл“.