Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Menadžment umetnosti u turbulentnim okolnostima

Д. Шешиќ, Милена ;Драгојевиќ, Сањин.

187 sesic manadzmentУчебник и прирачник во исто време, ова дело претставува фундаментален придонес за теоријата и праксата на културниот менаџмент во Југоисточна Европа. Авторите го прилагодуваат теоретското и практичното орудие, кое потекнува од англосаксонската теорија, на даденостите во регионот. Особено се трудат да развијат еден теоретски систем, кој секогаш ќе може практично да се примени, кога ќе дојде до превирања во политичката и општествената средина.

Menadžment umetnosti u turbulentnim okolnostima“ („Менаџмент на уметноста во турбулентно опкружување“) од Mилена Драгичевиќ-Шешиќ и Сањин Драгојевиќ излезе на словенечки јазик (извадок) во превод на Роберт Алаѓозовски под наслов „Менаџмент на уметноста во турбулентно опкружување“ во издание на „Готен“, Скопје.