Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Самарџиќ, Горан

samardzic goranГоран Самарџиќ е роден 1961 во Сараево, каде што потоа студира книжевност. Има објавено повеќе збирки поезија и проза; за своето дело е повеќекратно наградуван во Босна и Херцеговина. Освен тоа Самарџиќ е косопственик на сараевската издавачка куќа „Buybook“, во која работи како уредник на програмата, а живее и работи во својот роден град Сараево.