Печати

Мравак, Тања

mravak tanjaТања Мравак е родена 1974 год. во Сињ, Хрватска. Работи во Сплит во еден центар за аутизам. Како писателка, во Хрватска веднаш се пробива со својот првенец, збирката куси раскази „ Moramo razgovarati“, за која, меѓу друготи одликувања, во 2011 год. ја доби и реномираната книжевна награда за најдобра прозна книга на весникот “Јутарни лист“ – како прва жена во веќе единаесетгодишната историја на доделувањето на оваа награда.