Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Чочкова Ксенија

cockova_ksenijaКсенија Чочкова е родена 1979 год. во Скопје, Македонија, каде што завршила германски јазик и книжевност. Денес Ксенија Чочкова работи како слободен книжевен преведувач и менаџер за култура. Досега има преведено дела од: Бернахрд Шлинк, Урс Видмер, Зигфрид Ленц, Кристоф Хајн, Елфриде Јелинек, Петер Хандке, Судабех Мохафез, Ирен Ниг, како и песни од Улјана Волф, Михаел Кригер и др.