Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Мајер Кристијан

meier christianКристијан Мајер, роден 1929 год. во Столп, Померанија, се вбројува во еден од најпознатите историчари на Германија. Хабилитирал во Фанкфурт и предавал како професор во Фрајбург, Базел,  Келн, Бохум и Минхен. Кристијан Мајер има објавено низа научни публикации и е издавач на повеќе зборници. За неговото дело е повеќекратно наградуван , меѓу другото со наградата „Јакоб Грим“ (2003), австриското почесно одликување за наука и уметност (2006), наградата „Ројхлин“ (2007) и медалјата „Лихтенберг“ (2009).