Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Tihotapci

Дебељак, Алеш.

debeljak tihotapciСо оваа збирка поезија поетот, есеистот и културниот теоретичар Дебељак додава едно ново поглавје на своето 25-годишно поетско дело. Петте циклус на класифицирани четириесет песни се инкорпорирани во една посвета – во емоционално-географската карта на неговиот поетски, но и човечки проект.

„Tihotapci“ [„Криумчари“] од Aлеш Дебељак излезе на хрватски јазик (извадок) во превод на Eдо Фичор под наслов „Krijumčari“ во издание на „Фрактура“, Загреб.