Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Имери, Елда

ymeri eldaЕлда Имери, родена 1975год., од 1994-1998 год. студирала германистика на Факултетот за јазици во Тирана, а од 1998-2005 год. работела за фирмата „П+З Инженеринг“ ДОО во Минхен. Во 2009 год. завршува студии по економија на школата ФОМ во Минхен. Елда Имери преведува од германски на албански јазик. Во нејзините преводи се вбројуваат дела од: Зигфрид Ленц, Петар Хандке, Хари Мулиш, Банана Јошимото и Роберт Мклеим Вилсон.