Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Шука, Анила

shuka anilaAнила Шука, роден 1970 год. во Валона, Албанија, студира економија и социологија на универзитетите во Тирана и Хамбург. Потоа работи како преведувачка, уредничка и водителка за радио емисии на албански јазик на Дојче Веле (Бон) и на Западногерманското радио (Келн). Од  2002 до 2010 год. е коресподент од Берлин. За ТРАДУКИ го преведе „Kleine deutsche Geschichte“ од Хаген Шулце на албански јазик.