Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Neue Literatur aus dem Kosovo

Redaktion: Elisabeth Desta, Jeton Neziraj, Qerim Ondozi.

z06 new literatureДвојазична информативна брошура (германски/англиски јазик) за издавачките куќи, институциите и физичките лица, коишто се интересираат за книжевноста од Косово.

Брошурата „Neue Literatur aus dem Kosovo. Autoren/ Übersetzer/Herausgeber/Designer ‒ New literature from Kosovo. Authors/Translators/Publishers/Designers“, во издание на „Ќендра Мултимедиа“, Приштина, излезе за Саемот на книгата во Лајпциг 2012 год.