Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Франа, Лука-Јоан

frana_luca-ioan
Лука-Јоан Франа, роден 1976 год. како припадник на хрватското малцинство во Решити  (Романија), студирал историја на Филозофскиот Факултет на универзитетот во Загреб. Има објавено преводи во списанијата „Арс“ и „Тема“, како и во каталогот „Ревије малих книжевности“. Заедно со Ивана Олујиќ и Марина Геснер ја издава антологијата на современата романска куса проза под наслов  „Titel Nabokov u Brašovu“. Лука-Јоан Франа  живее и работи како преведувач во Загеб.