Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Корнелиус, Јан

cornelius_jan
Jaн Корнелиус, роден 1950 год. во Решиц (Романија), завршил англистика и романистика. Работи како слободен писател и пишува хумористично-сатирична проза, песни и книги за деца. Освен тоа, е соработник во различни сатирични списанија (,,Ојленшпигел“, ,,Небелшпалтер“), пишува сатири, глоси, како и радио-драми за различни радија, а пред сè за ВеДеЕр. Меѓу другото, има преведено дела од Дан Лунгу од романски на германски јазик. Од 1977 год. Јан Корнелиус со семејството живее во Диселдорф.

Вебсајт