Печати

Распишани се „Schritte“-стипендиите за 2019 година

berlin uebersetzerwerkstattИ следната година фондацијата С. Фишер поддржува преведувачи на германска книжевност со стипендиите „Schritte“. За едномесечната резиденцијална стипендија во Литературниот колоквиум Берлин (LCB), дотирана со 2.000 евра, може да се пријавуваат преведувачи од Полска, Белорусија, Украина, Унгарија, Словенија, Хрватска, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Бугарија, Романија, Молдавија, Албанија и Турција.

Конкурс (Германски јазик)