Печати

Приштина: Writer-in-Residence Агрон Туфа на книжевниот фестивал ПОЛИП

631 agron tufaАлбанскиот поет, прозаист и книжевен преведувач Агрон Туфа во мај како стипендист четири недели гостуваше во Косово во рамките на од ТРАДУКИ поддржаната резиденцијална програма „Prishtina has no river“ во организација на Ќендра Мултимедија. Таму на книжевниот фестивал ПОЛИП, кој со осмото издание и оваа година го продолжи својот успех, прочита избор од своите песни. Во разговор со водителката Светлана Ракочевиќ, освен тоа, учествуваше и на подиумската дискусија на тема „Building Radically Progressive Society: A Women-Led Revolution in Rojava“.

Медиуми: Култплус