Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Herr Lehmann

586 regener lehmannHerr Lehmann е многу повеќе од роман – Herr Lehmann го отелотворува животното чувство на распаднатиот Берлин непосредно пред паѓањето на Берлинскиот ѕид. Тоа е еден груб-шармантен и  јасен свет: Кројцберг и животната мудрост на пријателите околу Франк Леман кои можат да поднесат многу алкохол воодушевија повеќе од милион читатели.

Herr Lehmann [Господин Леман] од Свен Регенер излезе на бугарски јазик (извадок) во превод на Вања Пенева под наслов Берлински блус во издание на Слунце, Софија.