Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Штино, Луњета

.

shtino luljetaЉуљета Штино, родена 1967 година во Тирана, студира италијански јазик и книжевност во Тирана и Италија, како и шпански јазик и книжевност во Буенос Аирес. Од 1999 година работи како толкувачка и преведувачка за Италијанската канцеларија за кооперација во Тирана и соработува со културни списанија и издавачки куќи. Љуета Штино, меѓу другото, на албански јазик ги има преведено делата Uno splendido inganno од Андреа Фазиоли и El Examen од Јулио Кортазар.