Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Продановиќ, Милета

.

prodanovic miletaМилета Продановиќ, роден 1959 година во Белград, е писател и сликар и предава на универзитетот за уметност во Белград. Неговите дела за кои повеќекратно е наградуван, вклучуваат романи, раскази, песни, патеписи и есеи. Преводи на неговите текстови беа објавени на англиски, шпански, унгарски, италијански, француски, германски, полски, украински, словенечки, бугарски, македонски и грчки јазик.