Печати

Александрова, Борјана

.

alexandrova borjanaБорјана Александрова, родена 1976 година во Бугарија, студирала меѓународни односи на софискиот универзитет „Св. Климент Охридски“ и се специјализирала за регионални студии на Институтот за германски општествени и социјални науки „Германикум“ Софија. Во 2008 година се стекнува со докторска титула по политички науки на Вестфалскиот универзитет Во Минстер, Германија. Моментално предава во стручната област „Меѓународни односи“ на софискиот универзитет.