Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Ристо, Сотир

.

sotir ristoСотир Ристо, роден 1974 година во Леска, Мала Преспа (Албанија), студирал општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Тој е автор на две книги, а како лектор и преведувач работел за повеќе институции и предава албански јазик во основното училиште во Пустец (Албанија). Сотир Ристо преведува од албански на македонски јазик и обратно.