Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

П. С.

548 ristovic psАна Ристовиќ се смета за една од најзначајните српски поетеси на совремието. Овој избор песни на македонски јазик им дава увид на читателите во нејзиното значајно творештво.

Изборот песни П. С. од Aна Ристовиќ беше објавен во Антолог, Скопје. Изборот и препевот на македонски јазик (извадок) го направи Никола Маџиров.