Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Лајас, Мишел

.

layaz michelМишел Лајас, роден 1963 година во Фрајбург, се смета за еден од најпознатите швајцарски писатели на својата генерација. Живее во Лозана и во Париз. За своите романи е повеќекратно наградуван. Некои од неговите дела беа објавени на италијански, германски и бугарски јазик. Планирани се понатамошни преводи, особено на англиски јазик.

Вебстраница