Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Илиќ, Лилјана

.

ilic ljiljanaЛилјана Илиќ е родена 1971 година во Белград. Студирала германистика на универзитетот во Белград, по дипломирањето работела за медиумите и паралелно се занимавалa со книжевни преводи од германски и англиски јазик. Досега, меѓу другото, има објавено преводи од Џени Ерпенбек, Tомас Брусиг, Леополд Сцонди, Ефа Фелер и Миранда Кули. Освен тоа преведува и сценаријa и театарски пиеси. Таа е член на здружението на книжевните преведувачи на Србија.