Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Let

510 arsenijevic letЛетото 1937 година офицерот на авијација Павле Андрејевиќ загинува при еден наводно обичен лет, што за час ја менува судбината на неговата љубена жена и целото негово семејство. Во флешбекови, со привремени излети во Белград, Сараево, Мостар и Нови Сад, романот кружи околу овој трагичен августовски ден и го понесува читателот на едно незаборавно патување во времето меѓу двете светски војни во кралството Југославија.

Let од Владимир Арсенијевиќ излезе на македонски јазик (извадок) во превод на Aцо Пероски под наслов Лет во издание на издавачката куќа TРИ, Скопје.