Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Кебер Ања

.

keber anjaАња Кебер, родена 1983 година во Љубљана, студирала француски јазик и книжевност како и историја на уметност во Љубљана. За време на нејзините студии учествувала на повеќе културно-лингвистички семинари во Франција и една година поминала во Брисел како студентска размена во програмата Еразмус. Од 2011 година преведува претстави за меѓународниот фестивал Млади Леви во организација на Бункер. Од 2013 година, освен тоа, преведува и книжевни дела од француски и англиски јазик. Нејзиниот фокус се книгите за деца и млади (Жан де Брунхоф, Германо Зуло) со цел на младите читатели од Словенија да им понуди висококвалитетни француски и швајцарски автори.