Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Понграшиќ, Зоран

.

pongrasic zoranЗоран Понграшиќ е роден 1961 година во Нова Градишка, Хрватска, а израснал во Загреб. Пишува романи, збирки раскази, сценарија, радиодрами и сл. Неговото дело е повеќекратно наградено и преведено на повеќе јазици.