Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Халиловиќ, Енес

.

halilovic enesЕнес Халиловиќ, живее и работи во Нови Пазар (Србија). Тој е прозаист и драматург, поет, правник и публицист. Ги има основано агенцијата за печат Sanapress, неделникот Глас Санџака, книжевното списание Сент, списанието за книжевно интервју Екерман и форумот на драматурзи. Тој собира народни гатанки и е автор на проектот АТИК – Архив за историја, култура и традиција. Неговите раскази се преведени на многу јазици.